Parochiële nachtwake bij het H. Sacrament

U allen wordt uitgenodigd om in de nacht van Witte Donderdagviering op Goede Vrijdag deel te nemen aan de nachtwake in de St. Agathakerk.

In de Witte donderdagviering herdenken en vieren we dat Jezus ons het H. Sacrament heeft gegeven. Waak vervolgens met hem in de in de tuin waar hij zo intens moest lijden zoals hij ook vraagt aan de apostelen in Matteüs 26,38: “Blijft hier en waakt met Mij.”

Het heilig Sacrament wordt aan het eind van de Witte Donderdagviering geplaatst op het rustaltaar in de Mariakapel. Tot Goede Vrijdag 7.00 uur is daar dan de mogelijkheid om bij Jezus te waken

U kunt op elk moment binnen lopen. Gedurende de nacht zullen er altijd mensen in de kerk aanwezig zijn. In de stilte van de nacht een uurtje bij Hem verblijven en bidden is een mooie manier om je voor te bereiden op Goede Vrijdag en het komende Paasfeest.

Om 7.00 uur sluiten we af met het bidden van de vespers. Van harte aanbevolen.