Zomerkampen Bisdom Rotterdam

Beste Ouders, de zomervakantie staat weer voor de deur. Plannen worden gemaakt of vakantiebestemmingen zijn al vastgelegd. Nog een paar maandjes, dan hebben de kinderen vrij van school en kan er actie ondernomen worden.  Fijn een aantal weken intensief met de kinderen bezig zijn, de wereld ontdekken.

Heeft u er wel eens aan gedacht om uw kinderen voor of na uw vakantie mee te laten doen aan een zomerkamp. Leeftijdgenoten ontmoeten, met hen spelen, ravotten, maar ook op een speelse wijze verdiepen in het geloof.

Het bisdom Rotterdam organiseert jaarlijks zomerkampen. De zomerkampen staan open voor iedereen tussen de 8 en 17 jaar uit de parochies van het bisdom Rotterdam. Deelnemers komen uit het hele bisdom, dus ze leren elkaar snel kennen. Er zijn drie zomerkampen. Klik op jouw kamp voor actuele informatie en inschrijven:

De kampen zijn op een mooie, vaak bosrijke, locatie in een prima omgeving. Er zijn bij de leeftijd passende spelvormen. Er is veel aandacht voor ontspanning in sport, spel en activiteiten. Verantwoordelijkheid krijgen de deelnemers in verschillende taken zoals corvee. Ook het geloof krijgt aandacht. Er is aandacht voor het geloven door jongeren: iedere dag is er een dagopening en dagsluiting, er wordt op kamp een viering gehouden die de jongeren helpen voorbereiden. Elk jaar wordt het thema ontleend aan een Bijbelverhaal.

Meestal zijn de zomerkampen in de tweede week van de basisschoolvakantie. Dit jaar is dat van zondag 22 t/m zaterdag 28 juli 2018. Zie voor de actuele informatie de website van het bisdom: https://www.bisdomrotterdam.nl/voor-parochies/jongeren/zomerkampen Of bekijk de flyer in de bijlage.

Als de datum van de zomerkampen van het bisdom u niet uitkomt kunt u zoeken op de volgende website: http://www.rkactiviteiten.nl/?selper=18&selcat=kamp. Hier vind u een keur aan zomerkampen die in Nederland of zelfs in het buitenland georganiseerd worden.

 Van harte aanbevolen!!

 

Downloads