Kerkbalans 2019

“Kerk zijn we samen!”

Dit is het thema van Actie Kerkbalans 2019. In onze kerken komen mensen samen om elkaar te ontmoeten in de vieringen en elkaar te bemoedigen en te inspireren. Daarom is een kerk meer dan een “stapel stenen” maar is zij het huis van een actieve geloofsgemeenschap waar iedereen terecht kan voor steun of een luisterend oor. Het geloof verbindt ons en versterkt ons in onze christelijke opdracht om de mensen die onze steun nodig hebben te helpen.

Natuurlijk hebben wij daarvoor uw bijdrage nodig; daarom gaan de laatste twee weken van januari in onze parochie weer ruim 200 vrijwilligers op pad om voor hun plaatselijke kerk de Actie Kerkbalans 2019 onder uw aandacht te brengen. Om dit alles voor te bereiden zijn we al hard aan het werk, brieven en flyers worden gemaakt en ingepakt en, heel belangrijk, de “’lopers”’ maken zich klaar om op pad te gaan. Ondanks weer en wind in januari bezorgen zij de brieven voor de kerkbijdragen onder onze parochianen. Zo zijn het ook hier de vele enthousiaste vrijwilligers die de actie dragen.

Naast hun inzet vragen wij aan u om gul te geven, u geeft voor de kerk van morgen. Voor het mogelijk maken van de vieringen, het bezoeken van zieken en ouderen, het organiseren van jongeren- en bezinningsbijeenkomsten, de ondersteuning van het pastorale team en natuurlijk het onderhoud van de kerken en de begraafplaatsen.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw bijdrage en alle vrijwilligers voor hun inzet!

Namens de leden van de Werkgroep Kerkbalans,

Harrie van Haaster