Eucharistie

Iedere dag komen miljoenen mensen samen om de Eucharistie te vieren. Dit is het Laatste Avondmaal dat Jezus aan het einde van Zijn leven op aarde vierde. Hij wilde Zijn leerlingen en vrienden meer geven dan een herinnering. Hij gaf zichzelf. Volgens Jezus is er geen grotere liefde dan dat iemand zijn leven geeft voor een ander.  Dit is het cadeau dat Jezus ons telkens weer geeft: Zijn Lichaam en Zijn Bloed.

Eerste Heilige Communie

Als een kind is gedoopt wordt het opgenomen in de Kerk. Zodra een gedoopt kind ongeveer 8 jaar oud is, dan wordt hij/zij uitgenodigd om de Eerste Heilige Communie te ontvangen. Om kinderen en ouders op dit bijzondere moment voor te bereiden, wordt in alle vier de kerken van de Heilige Willibrordusparochie het project ‘Blijf dit doen’ gebruikt.

De eerste bijeenkomst is voor ouders en hun kinderen samen. Daarnaast zijn er 6 bijeenkomsten voor kinderen en één ouderavond voor de Eerste Communieviering. Het ontvangen van de Eerste Heilige Communie is echter geen eindstation, maar meer een nieuw startpunt. Vanaf dat moment zullen de kinderen zichtbaar met Jezus optrekken, die zichzelf in de Communie aan ons geeft als brood en wijn; Zijn Lichaam en Bloed.

Na de viering van de Eerste Communie zijn er nog twee bijeenkomsten waar de kinderen allemaal aan zullen deelnemen. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er o.a. gesproken over wat de kinderen hebben meegemaakt. Je kunt hier alvast het werkboek bekijken.

De kinderen uit de groepen 4 van alle tien de Rooms-katholieke basisscholen in de parochie
ontvangen in januari 2018 een uitnodiging in de vorm van een brief over de Eerste Communie. Zit uw kind niet op een Rooms-katholieke school of heeft uw kind door andere omstandigheden toch geen brief ontvangen? Laat het ons dan weten!

De Eerste Heilige Communie staat op de volgende data gepland:

 

  • H.H. Engelbewaarderskerk, Lisse: 8 april 2018
  • Hart van Jezuskerk, De Zilk: 15 april 2018
  • St. Agathakerk, Lisse: 22 april 2018
  • St. Jozef en St. Martinuskerk, Hillegom: 27 mei 2018