Peuter/Kleuterkerk – Groeien in geloof (t/m 6 jaar)

Wanneer begin je met je kind over het geloof en hoe doe je dat dan?

Peuters en kleuters vinden het spannend in de kerk. Hoewel zij de eerste paar keren waarschijnlijk wat onder de indruk zijn van de grootte van het gebouw, voelen zij zich er al snel thuis. Wellicht neemt u uw kind weleens mee naar de kerk en brengt u hem/haar naar de crèche. Er is echter nog iets anders wat wij u en uw kind als kerkgemeenschap aanbieden.

In de St. Jozef- en Martinuskerk wordt eens in de zes weken de peuter/kleuterkerk georganiseerd. Het is een bijeenkomst van ongeveer een half uurtje. De kinderen zitten samen met u en andere ouders, opa’s of oma’s in een kring en ontdekken stukje bij beetje enkele rituelen en gebruiken van de kerk. Zo wordt er altijd een welkomstliedje gezongen, wordt het kruisteken geoefend en geleerd en steken we samen een kaarsje aan. Daarna wordt een verhaal verteld uit de peuter- of kleuterbijbel, gevolgd door een korte activiteit. Ook zingen we verschillende liedjes erbij. Hierna is de peuter/kleuterkerk alweer afgelopen en is er de mogelijkheid om nog even na te praten met koffie, thee of limonade erbij.

De bijeenkomsten van de peuter/kleuterkerk worden aangekondigd in het parochieblad en op de website. Wilt u op de hoogte worden gehouden van de bijeenkomsten, stuur dan even een berichtje naar het secretariaat in Hillegom. U ontvangt dan ongeveer een week van tevoren een uitnodiging. Meer informatie: sechillegom@rkwb.nl of tel: 0252 515000

 

peuterkerk