Terugblik

Dierendag, Franciscus en een een dierenzegen

Vier oktober is het grote feest Wereldierendag! Wat veel mensen niet weten is dat dierendag op 4 oktober valt, omdat dat de feestdag van de Franciscus is.

Franciscus (1181-1226) staat bekend als de heilige die veel van dieren hield. Toen de inwoners van het dorp Gubbio schrik werd aangejaagd door een wolf ging Franciscus met het dier in gesprek. Volgens de legende beloofde de wolf hem daarna om geen mensen meer aan te vallen. Dit moet zeker een goed gesprek zijn geweest! Volgens Franciscus voelen alle dieren op aarde hetzelfde als wij, streven naar geluk als wij. “God wenst dat wij de dieren bijstaan wanneer ze hulp nodig hebben.”

De H. Franciscus is een inspiratie om je dieren te laten zegenen. Over de hele wereld komt het steeds vaker voor dat op 4 oktober de dieren door de pastoor of kapelaan gezegend worden. Ook in Nederland is dit een snel groeiende trend!

Iedereen was op zondag 2 oktober om 15.00 uur welkom op het plein voor de St. Agathakerk met zijn of haar huisdier, zodat de zegen kon worden ontvangen voor een gezond en gelukkig gezinsleven bij hun baasjes! Uiteraard ontvingen ook knuffeldieren de zegening.

Zie voor foto’s de volgende link: https://goo.gl/photos/ZCHs2jyQ2aaH8j199

Misschien ook interessant...