Terugblik

Voorjaarsactie Sam’s kledingactie bestemd voor Congo

Als actiedag is zaterdag 13 maart voor onze Parochie vastgesteld. U kunt op die dag tussen 10 – 12 uur uw herdraagbare kleding inleveren in dichtgebonden plastic zakken. Schoenen graag in aparte verpakking. In Lisse bij het Paus Franciscus Huis, in Hillegom op het Plein voor de St. Jozef- en Martinus Kerk en in De Zilk bij de Speeltuin.                                           

(Niet mogen worden aangenomen: Kapotte en vuile kleding, speelgoed, knuffels,  handdoeken, kussens en dekbedden).

De Inzameling vindt BUITEN plaats, dus zijn er geen bijzondere Corona-voorschriften. Wel worden mondkapjes / handschoenen gedragen.

De opbrengst is bestemd voor renovatie van diverse (basis)scholen in de Democratische Republiek CONGO (DRC).  I.v.m. extreme armoede en telkens oplaaiende conflicten gaan ongeveeer 5 miljoen kinderen niet naar school. Samen met plaatselijke hulporganisaties zullen o.a. in de stad  Kananga  25 scholen worden gerenoveerd. Ook zullen waterputten en sanitaire voorzieningen worden aangelegd, waardoor de leeromgeving duurzaam verbeterd wordt.  Verder worden er preventiemiddelen tegen Corona aangeschaft.

Voor meer info: www.samskledingactie.nl

Wie niet zelf kan brengen, kan bellen naar 06-1309.6656 (Joke Zonneveld).  Ook kan kleding, schoenen en huishoudtextiel worden gebracht naar Pr. Bernhardstraat 80 in Hillegom.

We bevelen de actie van harte bij u aan.

Misschien ook interessant...