Terugblik

Veertigdagentijd met kinderen

De Veertigdagentijd begint op Aswoensdag. Dit jaar valt dit op 17 februari.

Speciaal voor kinderen is er iedere dag van de Veertigdagentijd vanaf 7:30 een kort moment waarin Diaken Iwan een bijbelverhaal vertelt. Hij gaat kort op dit verhaal in en naar aanleiding hiervan wordt er een gebed gebeden of wordt er een kleine knutselopdracht of iets dergelijks gegeven. Zo willen we samen op weg naar Pasen. Heb je vragen of opmerkingen? Mis je iets in de filmpjes? Laat het ons weten!

Daarnaast is er ook de jaarlijkse vastenactie waaraan de kinderen kunnen meedoen. Op https://www.vastenactie.nl/ vindt u informatie over de verschillende projecten die dit jaar het thema “werken aan je toekomst” hebben. U kunt hier ook speciaal voor kinderen een gratis vastendoosje bestellen, maar helemaal onder aan deze pagina kunt u alvast een “vastendoosje” voor de kinderen downloaden en zelf uitprinten als u dit wilt. De bedoeling is dat de kinderen samen met het gezin wat geld opzij leggen en zo gedurende de Veertigdagentijd sparen voor kinderen die onder moeilijke omstandigheden moeten leven in landen waar de voorzieningen vele malen slechter zijn dan bij ons. In de week na Pasen kunnen de doosjes met het gespaarde geld bij de kerk worden ingeleverd. We hopen op een mooi bedrag voor de Vastenactie!

Kijk iedere dag even op de website voor het laatste kinderfilmpje of abonneert u op ons Youtubekanaal Parochie Heilige Willibrordus.

Misschien ook interessant...