Terugblik

Orgelmarathon vanuit de St. Agathakerk in Lisse

Op woensdag 12 mei zal er een live-uitzending van een orgelconcert vanuit de Sint Agathakerk te Lisse plaats vinden. Het monumentale Adema-orgel in deze kerk zal dan bespeeld worden in een drie uur durende Orgelmarathon door maar liefst vijf organisten.

Stichting Vox Humana organiseert regelmatig een Orgelmarathon waarbij 5 toporganisten een avondvullend programma verzorgen op de mooiste orgels van ons land. Op woensdag 12 mei is er een editie gepland in de Agathakerk te Lisse. De organisten Evan Bogerd, Peter Eilander, Erik Jan Eradus, Arjen Leistra en Willeke Smits bespelen dan het prachtige Adema-orgel in deze sfeervolle kerk. De Orgelmarathon is een online evenement dat vanaf 19:00 uur live te volgen is via YouTube. De editie in Lisse wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het Adema-orgel. Nu de omstandigheden er voor zorgen dat een volle kerk met een fraai orgelconcert niet mogelijk is wil het bestuur van de Vrienden van het Adema-orgel toch hun publiek thuis op de bank laten genieten van het fraaie orgel in ons dorp.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd dit concert digitaal mee te beleven! De camera’s staan onder andere gericht op de speeltafel zodat de verrichtingen van de organisten goed te volgen zijn. Iets wat u normaal gesproken nooit te zien krijgt tijdens een ‘echt’ concert! Voor de goede orde: de kerk is tijdens het concert gesloten voor publiek. U kunt alleen online meegenieten. Uiteraard zijn er kosten verbonden aan dit evenement.

Onder de livestream is een betaallink te vinden om uw vrijwillige donatie te doen.

Kijk voor meer informatie op stichtingvoxhumana.nl of ademavrienden.nl.

Daar zal ook t.z.t. de link naar YouTube te vinden zijn.

Misschien ook interessant...