Terugblik

11e Slotconcert Open Monumentendag door Cor de Vries

Tot besluit van de Open Monumentendag op zaterdag 11 september 2021 geeft organist Cor de Vries traditiegetrouw een concert in de Sint-Agathakerk, aanvang 16.00 uur, toegang gratis. Op het Frans-romantische Adema-orgel van de Sint-Agathakerk in Lisse zal hij een gevarieerd programma ten gehore brengen. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om te komen luisteren.

Het openingswerk is het Grand chœur van Théodore Dubois. Daarna volgt het hoofdgerecht van deze middag, het prachtige Choral I van César Franck. Na wat kleinere werken van Déodat de Séverac, Marcel Dupré en een Marche van Louis James Alfred Lefébure-Wély klinkt tot besluit een grote koraalfantasie van Dick Sanderman over ‘Abide with me’.

Cor de Vries ontving zijn eerste orgellessen van zijn vader, waarna hij verder studeerde bij Leen Schippers en Simon Stelling. Als kerkorganist is hij o.a. verbonden aan de Ger. Gem. van Amsterdam-Noord en de evangelisatiepost ‘Bij Simon de Looier’ in Amsterdam. Cor is verder nauw betrokken bij de organisatie van de Open Monumentendag. Ook is hij bestuurslid van de Stichting Vrienden van het Adema-orgel.

Bij het slotconcert kunnen i.v.m. de huidige regelgeving maximaal 120 personen aanwezig zijn, waarbij er voldoende afstand in acht genomen wordt. U hoeft niet te reserveren maar vol is vol. De zitplaatsen die gebruikt mogen worden zijn gemarkeerd. Uw zitplaats krijgt u persoonlijk toegewezen door een gastheer/-vrouw. Voor meer informatie zie www.ademavrienden.nl

Misschien ook interessant...