Terugblik

Gastvrij muzikaal onthaal in de St. Jozef en Martinuskerk op Monumentendag zaterdag 11 september

Mijn monument is jouw monument” is het thema van Open Monumentendag 2021. Dit thema is meer nog dan de thema’s van andere jaren van toepassing op de kerken van de Parochie Heilige Willibrordus want die staan zeker voor gastvrijheid en openheid.

Bij de St. Jozef en Martinuskerk in Hillegom staan de deuren op Open Monumentendag, zaterdag 11 september van 10.00 tot 16.00 uur open voor iedereen die eens een kijkje in dit prachtige monument wil nemen. Daarnaast kan men ook genieten van optredens van de koren van de St. Jozef en Martinuskerk. Deze zullen plaats vinden van 11.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 15.00 uur. Het programma en tijdschema vindt u hieronder en achterin de kerk.

Binnen dit muzikale programma willen we graag extra aandacht vestigen op het orgel omdat het huidige orgel in niet al te beste staat verkeert en vervangen gaat worden door het prachtige orgel dat afkomstig is uit de Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstandkerk in Overschie, Rotterdam. Dit orgel is beschikbaar omdat deze kerk uit de eredienst onttrokken is. Het orgel ligt al te wachten om geplaatst te worden, maar zoals u wellicht weet zal er eerst nog een flink bedrag ingezameld moeten worden. Het actiecomité is sinds het voorjaar druk bezig om sponsoren te vinden om een totaal bedrag van 125.000 euro bij elkaar te brengen.

Deskundige Ronald van Baekel van Adema’s Kerkorgelbouw zal daarom op Monumentendag tussen de optredens door een presentatie geven over hoe het nieuwe orgel geplaatst gaat worden en andere interessante gegevens over het orgel vertellen.

Daarnaast is er de mogelijkheid om speciaal ontworpen kaarsen te kopen, mee te doen aan een loterij, waarbij leuke artikelen te winnen zijn of een financiële bijdrage of toezegging achter te laten. De opbrengst van dit alles zal ten goede komen aan het fonds voor de plaatsing van het nieuwe orgel. Voor de kinderen is er een waterorgel aanwezig waar zij zelf muziek mee kunnen maken. En natuurlijk kan er na het bezoek, buiten nog een wandeling langs de kerk en door de mooie tuin en het aanliggende park gemaakt worden.

Een gevarieerd programma dus tijdens monumentendag in de St. Jozef en Martinuskerk waar wij u graag welkom heten. Wel willen wij u vragen om tijdens uw bezoek de geldende regels m.b.t. COVID19 in acht te nemen. Naast een vriendelijk welkom krijgt u bij de ingang eventueel nog extra aanwijzingen hierover.

                      Programma ochtend

                    10.50 – 11.00 uur    Welkomstwoord

                    11.00 – 11.20 uur    Optreden Dameskoor

                    11.20 – 11.40 uur    Presentatie R. van Baekel

                    11.40 – 12.00 uur    Optreden Parochiekoor

                        Programma middag

                    13.50 – 14.00 uur    Welkomstwoord

                    14.00 – 14.20 uur    Optreden H. Verouden

                    14.20 – 14.40 uur    Presentatie R. van Baekel

                    14.40 – 15.00 uur    Optreden Dameskoor

Misschien ook interessant...