Terugblik

Nieuwe coronamaatregelen

Door de afgekondigde coronamaatregelen van de regering en de Nederlandse bisschoppen om geen bijeenkomsten na 17.00 uur te organiseren, zijn er wijzigingen voor de komende vieringen in de Advent en met Kerst.

De Oase van Rust op zondagmiddag 5 december in de H. Hart van Jezuskerk in De Zilk vervalt.

De Meditatiebijeenkomsten op de dinsdagavonden tijdens de Advent in de St. Jozef- en St. Martinuskerk vervallen.

De vieringen op de zaterdag in de H.H. Engelbewaarderskerk zijn vervroegd naar 15.30 uur.

De vieringen op de maandagavond in de St. Agathakerk vervallen voor onbepaalde tijd. 

De viering van het hoogfeest van Maria Onbevlekte Ontvangenis op woensdagavond 8 december in de St. Jozef en St. Martinuskerk vervalt. De viering van Maria Onbevlekte Ontvangenis wordt 8 december wèl gevierd om 09.00 uur in de HH. Engelbewaarderskerk.

De Guldenmis op woensdagavond 15 december in de H. Hart van Jezuskerk in De Zilk wordt verplaatst naar de St. Agathakerk en vindt plaats om 06.30 (!) uur.

De viering van Barmhartigheid (d.w.z. de boeteviering) op woensdagavond 22 december in de St. Agathakerk vervalt. Wel zal op de volgende momenten door de pastoor en de kapelaan biechtgelegenheid worden aangeboden: zaterdag 11 en 18 december: 14.45 tot 15.20 uur in de HH Engelbewaarderskerk;

zondag 12 en 19 december: 08.45 tot 09.20 uur in de St. Jozef- en St. Martinuskerk, 09.15 tot 09.50 uur in de St. Agathakerk en in de H. Hart van Jezuskerk aansluiting aan de viering.

De vieringen op Kerstavond vrijdag 24 december vervallen in alle kerken. Wel is er op de volgende 2 momenten een onlineviering waaraan u kunt deelnemen:

24 december 18.30 uur: Familiekerstviering online via ons YouTube-kanaal

24 december 22.00 uur: Nachtmis online via ons YouTube-kanaal.

Er zijn 2 bijeenkomsten voor Kindje Wiegen met Kerst: Eerste Kerstdag zaterdag 25 december: om 13.00 uur in de H. Hart van Jezuskerk en om 14.00 uur in de HH Engelbewaarderskerk. Het Kindje wiegen in Hillegom vervalt.

Meer info is te vinden op: https://www.bisdomrotterdam.nl/nieuws/algemeen-nieuws/bisschoppen-breiden-coronamaatregelen-uit-geen-vieringen-na-17-00-uur-ook-niet-met-kerstmis

Misschien ook interessant...