Terugblik

Schoon schip maken; laat je verzoenen

De advent is een periode van voorbereiding op het komende kerstfeest. Als st. Johannes de Doper oproept om de paden van de Heer recht te maken en de weg te effenen, dan vraagt hij ons om alles wat ons op de weg naar God belemmert weg te nemen. Zo mogen we juist in deze adventstijd bezinnen op ons eigen doen en laten en op dat wat onze relatie met God en de naasten bedreigt of stuk maakt.

Hiervoor heeft de Heer ons het sacrament van Boete en Verzoening geschonken. In het gesprek met de priester mogen we onze zonden, onze fouten en tekorten aan God voorleggen en vragen om vergeving.

Vanwege de maatregelen zal er dit jaar geen Viering van Barmhartigheid zijn, maar wel zal in het weekend van 11&12 en 18&19 december gelegenheid zijn om voorafgaand aan of na afloop van de Mis het sacrament van de biecht te ontvangen. dit kan op de volgende momenten:

  • H.H. Engelbewaarderskerk: voor de mis van 15.30 uur om 14.45 uur. 
  • St. Agathakerk: voor de mis van 10.00 uur om 9.15 uur. 
  • St. Jozef en St. Martinuskerk: voor de mis van 9.30 uur om 8.45 uur. 
  • H. Hart van Jezuskerk: na de mis van 11.00 uur. 

Is het de eerste keer dat je het Sacrament van Boete en Verzoening gaat ontvangen? Of is het lang geleden en weet je niet meer precies hoe het gaat? Kijk dan even naar de onderstaande hulpdocumenten voor volwassenen, jongeren en kinderen.

Van harte wensen we u een mooie voorbereiding op Kerstmis!

Pope Francis listens to confessions in St Peter's Square

Misschien ook interessant...