Terugblik

Nieuwe maatregelen vanaf 20 december

I.V.M. DE LAATSTE CORONAMAATREGELEN VAN DE REGERING (d.d. 18 DECEMBER) HEBBEN DE BISSCHOPPEN PER DIRECT (MAANDAG 20 DECEMBER OM 16.30 UUR) BESLOTEN DAT VANAF NU VOOR ALLE VIERINGEN EEN MAXIMUM GELDT VAN 50 PERSONEN. U ZULT ZICH DUS VANAF NU VOOR ALLE VIERINGEN MOETEN GAAN AANMELDEN. DIT KAN VIA ONDERSTAANDE LINK!De aanmelding voor zondag 26 december, Tweede Kerstdag, kan vanaf a.s. woensdag 22 december om 10.00 uur.

De Nederlandse Bisschoppen zeggen in hun bericht: “De lockdown is ingrijpend voor iedereen. Dat ervaren ook de R.-K. bisschoppen en zij nemen hierin hun verantwoordelijkheid. Ze begrijpen dat dit voor parochies en parochianen weer een teleurstelling is die het samen vieren van onder meer Kerstmis belemmert. ‘Maar’ vragen de bisschoppen, ‘laten we zorg hebben voor onze naasten en dit zorgvuldig doen in solidariteit met de hele samenleving. Als gelovigen gaan we door deze donkere tijd in de kracht van het geloof en in het vertrouwen dat het Licht van Christus de duisternis overwint’. Parochies wordt verzocht weer te werken met een reserveringssysteem en alle bestaande maatregelen blijven van kracht. Dat geldt voor de anderhalve meterregel, de verplichting tot het dragen van een mondkapje bij verplaatsingen en de basisregels op het gebied van hygiëne, ventilatie en thuisblijven bij klachten.

Vier Kerstmis!

De oproep om Kerstmis thuis mee te vieren wordt door de huidige omstandigheden nog belangrijker. Er kunnen minder mensen terecht bij de kerstvieringen dan eerder werd gehoopt. Voor iedereen die geen plek meer kan reserveren: vier thuis mee. Onze parochie verzorgt een livestream en op NPO2 worden ook kerstvieringen uitgezonden. Ga om thuis Kerstmis mee te kunnen vieren naar www.VierKerstmis.nl met meer informatie, tips en een persoonlijke bemoediging van de bisschoppen. Doe mee, Vier Kerstmis.”

https://www.vierkerstmis.nl/

https://www.vierkerstmis.nl/

Misschien ook interessant...