Terugblik

Bijna alle beperkende maatregelen vervallen vrijdag 25 februari !

In de avond van 23 februari ontvingen we het bericht waarin de Nederlandse bisschoppen vergaande versoepelingen aankondigen! Lees hier het bericht van de bisschoppen.

In het kort komt het er op neer dat vrijwel alle maatregelen vervallen. Het Coronavirus is echter nog niet weg, dus er wordt nog wel gevraagd om voorzichtig te zijn en ook rekening te houden met mensen die afstand willen houden of een mondkapje willen dragen.

De versoepelingen in het kort:

  • Aanmelden voor de Missen hoeft niet meer!
  • De 1,5 meter afstandsmaatregel vervalt.
  • Mondkapjes zijn niet meer verplicht.
  • Het gebruik van wijwater kan weer plaatsvinden door besprenkeling (bijvoorbeeld bij uitvaarten, huwelijken e.d.) De wijwatervaten bij de deuren van de kerk zullen nog niet in gebruik worden genomen.
  • Communie kan ook weer op de tong ontvangen worden.
  • Gezamenlijk koffiedrinken is weer mogelijk.

Vooralsnog wordt handcontact nog vermeden en dus zullen we elkaar nog niet de hand schudden. Ook wordt gevraagd de basisregels in acht te houden, dus blijf thuis als u verkoudheidsklachten hebt en hoest of nies in uw elleboog.

We zijn heel blij dat we weer zo goed als helemaal open kunnen gaan en de gewone gang van zaken weer een beetje kunnen gaan oppakken. We gaan proberen met vrijwilligers het koffiedrinken na de Mis weer te realiseren, maar dat hang ook af van de beschikbaarheid van vrijwilligers. Kortom: we gaan ervoor! En u bent uiteraard meer dan welkom!

Misschien ook interessant...