Terugblik

Wat in het vat zit verzuurt niet!

De jubileumcommissie Honderd jaar Heilig Hartkerk De Zilk is weer bij elkaar gekomen voor overleg over een activiteit die in augustus van het jubileumjaar 2020 zou hebben plaatsgevonden. We spraken over de dahlia-sculptuur: ‘Handen die de kerk dragen’.

Helaas kreeg de sculptuur in 2020 geen bloemen vanwege de coronapandemie. Ook in 2021 was het niet verantwoord een evenement te organiseren waar grote groepen deelnemers en vrijwilligers bij betrokken zouden zijn. Met pijn in ons hart moesten we opnieuw besluiten dat de sculptuur niet kon worden afgemaakt.

Zoals u kunt zien op de bijgevoegde foto was er al veel werk verricht. Bert Verhoeven maakte van ijzer de constructie, Ans Nederstigt verfijnde die met gaas en ten slotte beplakte zij samen met José Verlaan het geheel met vele lagen kranten. Het hele ontwerp was opgeslagen en wordt momenteel ontdaan van een stoflaag!

Waarom nu al afstoffen zult u zeggen? We hebben besloten de sculptuur niet nóg een halfjaar in opslag te bewaren, tot de dahlia’s in bloei staan. We kiezen ervoor om het werk nu met hyacinten te gaan steken.

En daar hebben we u voor nodig! Het is een enorm project waarbij vele handen het werk moeten verrichten. Wij zorgen voor koffie, thee, gezelligheid en een droge omgeving. Komt u ons helpen van dinsdag 12 tot en met vrijdagavond 15 april?

U bent alle dagen welkom; natuurlijk ook voor een dagdeel of alleen de avonden. Stuur een bericht naar marietvanhaaster@casema.nl of bel naar 0252-521056.

Graag tot ziens, namens de jubileumcommissie.

Misschien ook interessant...