Terugblik

18 juni: Orgelconcert in de St. Agathakerk

De Stichting Vrienden van het Adema-orgel te Lisse organiseert op zaterdag 18 juni weer een orgelconcert in de Sint-Agathakerk van Lisse. Aanvang 20.15 uur. Het monumentale Adema-orgel in deze kerk zal dan bespeeld worden door Anton Doornhein. In het verleden was hij meerdere malen te gast in Lisse om te concerteren en een CD op te nemen.

Op het programma staan werken van Max Reger, Herbert Sumsion, Sidney S. Campbell en Gerard Bunk. Zelfs voor doorgewinterde orgelliefhebbers een verassend programma met composities die bijna nooit live te horen zijn. Een unieke avond dus!

Anton Doornhein werd op 27 augustus 1960 geboren te Rijnsburg. Al vroeg bleek zijn interesse voor het orgel; op negenjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste orgellessen bij Nico de Raad te Katwijk. Na het behalen van diverse diploma’s ging hij in 1978 naar het Rotterdams Conservatorium. Hier studeerde hij hoofdvak orgel bij Jet Dubbeldam. De studie sloot hij af met de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Verder behaalde hij hier ook diploma’s voor pianospel. Na zijn opleiding nam hij deel aan diverse cursussen, o.a. bij Albert de Klerk en Kamiel d’Hooghe. Verder volgde hij interpretatielessen bij Marie Louise Langlais-Jaquet aan het ‘Conservatoire International de Musique’ te Parijs, die bekroond werden met een unanieme toekenning van de Grand Prix.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd dit concert bij te wonen. De toegang tot het concert is gratis, na afloop is er een collecte om de onkosten te bestrijden. Voor meer informatie zie www.ademavrienden.nl 

Misschien ook interessant...