Terugblik

Orgelconcert in de St. Agathakerk

De Stichting Vrienden van het Adema-orgel te Lisse organiseert op zaterdag 8 oktober weer een orgelconcert in de Sint-Agathakerk van Lisse.

Aanvang 20.15 uur. Het monumentale Adema-orgel in deze kerk zal dan bespeeld worden door Everhard Zwart.

Op het programma staat onder andere de Pastorale van Cesar Franck wiens 200ste geboortejaar wij dit jaar herdenken. Maar ook de wat minder bekende componisten als Callaerts, Claussmann en Choveaux zullen ons deze avond verassen met prachtige muziek.

Geopend wordt met Sonata da Chièsa van de vroeger in Haarlem werkzame componist en organist Hendrik Andriessen. Hij was organist van de Sint-Josephkerk in Haarlem waar eveneens een fraai Adema-orgel staat. Zelfs een werk van de meest beroemde componist aller tijden, Johann Sebastian Bach, ontbreekt deze avond niet! Everhard Zwart zal het concert besluiten met een koraalfinale van zijn vader, de bekende organist Willem Hendrik Zwart die dit jaar 25 jaar geleden overleden is.

Everhard Zwart (1958) ontving zijn eerste orgellessen van zijn vader Willem Hendrik Zwart in Kampen en ging nadien in de leer bij organist Feike Asma in Maassluis. Na zijn gymnasiumperiode studeerde hij aan de conservatoria van Utrecht en Rotterdam, waar hij in 1983 afstudeerde. Hij volgde masterclasses bij onder anderen Jean Guillou (Parijs) en Günther Kaunzinger (Würzburg). Zwart is als kerkorganist verbonden aan de Nieuwe Westerkerk in Capelle aan den IJssel en treedt als concertorganist wereldwijd op. Hij is tevens dirigent van verschillende koren in de regio Rotterdam.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd dit concert bij te wonen. De toegang tot het concert is gratis, na afloop is er een collecte om de onkosten te bestrijden. Voor meer informatie zie www.ademavrienden.nl 

Misschien ook interessant...