Terugblik

Donderdag 17 november lezing Fidesco

17 November: Fidescolezing n.a.v. de Werelddag van de armen (13 november)

Missieorganisatie Fidesco Nederland zal donderdag 17 november een avond vullen in de parochie over het thema armoede, solidariteit en missie. Dit is naar aanleiding van de Werelddag van de Armen die de RK Kerk houdt op zondag 13 november. Paus Franciscus schrijftdaarbij: “De Zesde Werelddag van de Armen vormt ook dit jaar weer een gezonde uitdaging om na te denken over onze levensstijl en de vele vormen van armoede van deze tijd.

​Fidesco is een internationale katholieke missieorganisatie die al 30 jaar vanuit Nederland vrijwilligers uitzendt naar ontwikkelingsgebieden. Vanuit hun katholieke geloof werken de vrijwilligers samen met de lokale kerk; zo delen zij twee jaar van hun leven met de allerarmsten. Door deze specifieke tak van ‘sport’ heeft Fidesco Nederland veel kennis verkregen over armoede en hoe de sociale leer van de kerk zich hiertoe verhoudt.

​Twee sprekers willen u meenemen in een verhaal over armoede, de sociale leer van de kerk, en missie. Ze zullen ook wat vertellen over hun werk, eventueel aangevuld met een live-gesprek met mensen die nu op missie zijn, in bijvoorbeeld Benin. Na hun lezing zal er de mogelijkheid zijn om met elkaar in gesprek te gaan over dit onderwerp. Hoe u hier zelf tegenaan kijkt en wat u persoonlijk zou kunnen doen aan armoedebestrijding in uw eigen omgeving. U bent van harte welkom op donderdag 17 november om 19.30 uur in het Paus Franciscus Huis (Heereweg 271) in Lisse. 

Misschien ook interessant...