Terugblik

24 november; Red Wednesday

Met RedWednesday vestigt Kerk in Nood (ACN) op woensdag 24 november de aandacht op het lot van miljoenen vervolgde, onderdrukte en bedreigde gelovigen in de hele wereld. Wereldwijd worden rond deze dag honderden beroemde kathedralen, kerken, kloosters, monumenten en openbare gebouwen in bloedrood verlicht.

Ook onze Hillegomse St. Jozef en St. Martinuskerk wordt op deze woensdag rood verlicht. Zo vragen we ook in onze parochie aandacht voor mensen die vanwege hun christelijk geloof worden vervolgd.

De vervolging van gelovigen neemt wereldwijd toe. Liefst 62 landen (32%) kennen aanzienlijke schendingen. Christelijke minderheden zijn relatief vaak slachtoffer. Staten, jihadistische groepen en religieuze nationalisten hebben het in diverse landen op hen gemunt. In het rapport ‘Vervolgd en vergeten 2022’ presenteren we – in de week voor RedWednesday – de bevindingen van twee jaar onderzoek naar de vervolging van Christenen wereldwijd.  

Gebouwen die in de afgelopen jaren van de campagne in het rood verlicht zijn, zijn onder meer het Colosseum, de Sacre Coeur-basiliek in Parijs en de Trevi-fontein in Rome, het Christusbeeld op de Corcovado in Rio de Janeiro, het Oostenrijkse parlementsgebouw en de kathedraal van Frankfurt. Bovendien vonden in veel kerken “Avonden van Getuigenis” plaats, waarop christenen verslag deden van de vervolging in hun thuislanden. (Bron: kerkinnood.nl)

Misschien ook interessant...