Terugblik

Herdertjestocht Hillegom

Op zaterdag 17 december wordt er een speciale tocht georganiseerd door het centrum van Hillegom. Het is een wandeling waarin je het kerstverhaal van dichtbij kunt beleven. De Hoofdstraat is in de wintermaanden altijd al mooi door de feestelijke straatverlichting en de mooie etalages, maardeze avond is het helemaal bijzonder om door het centrum te wandelen. Op zaterdagavond 17 december wordt namelijk een Herdertjestocht georganiseerd door de 4 kerken in Hillegom: St. Jozef en Martinuskerk, Protestantse Gemeente, Evangelie Gemeente en Open Hof.

Het is leuk voor jong en oud om de tocht te lopen. Wil je meelopen, dan kun je starten op het Henri Dunantplein tussen 18.00 uur en 18.45 uur. De route is dit keer net weer anders dan voorgaande edities, maar verdwalen kun je niet: je volgt gewoon de lichtjes. Die brengen je bij alle taferelen waar het kerstverhaal in stukjes te horen en te zien zal zijn. Het zou leuk zijn als de kinderen zelf ook hun lichtje meedragen.

De tocht eindigt na ongeveer 45 minuten bij het laatste tafereel in de stal met het kindje Jezus. Dit is in de St. Jozef en Martinuskerk te zien. Daar kan iedereen onder het genot van wat lekkers gezellig napraten en luisteren naar de mooie kerstliederen die gezongen worden door het koor DIRK uit Lisse.

Er kan gratis meegelopen worden aan de tocht en je hoeft niet van te voren in te schrijven. In de omgeving van het Henri Dunantplein zijn ruim parkeerplaatsen beschikbaar. Bij het plein en op de route staan op diverse plekken verkeersregelaars zodat iedereen veilig deel kan nemen.

Kom gezellig en neem wat familieleden mee!

Misschien ook interessant...