Nieuws

Palmzondag en Palmpaasstokken

Hoi jongens en meisjes,

Op zondag 2 april is het Palmzondag!

We gaan op vrijdag 31 maart palmpasenstokken versieren voor een zieke of oudere parochiaan. Kom jij ook? Jullie zijn welkom van 16.00 tot 17.30 uur in het Willibrordushuis in Hillegom, Hoofdstraat 27, links naast de St.Jozef en St. Martinuskerk. Pappa, mamma, opa of oma mogen ook meehelpen. Als je thuis nog een kruisstok hebt neem hem dan mee! Materialen om te versieren zijn aanwezig en ook kruisstokken.

We vragen een vrijwillige bijdrage. Als je klaar bent kan je thuis nog een broodhaantje, fruit, paaseieren enz. op je stok bevestigen. Hieronder staat een korte uitleg over de betekenis van de palmpasenstok. Ook kan je een filmpje met uitleg op you tube bekijken:

Neem je palmpasenstok mee op Palmzondag, dan kan je meedoen met de processie. We verzamelen om 9.45 uur in de tuin achter de St. Agathakerk in Lisse. Daar krijg je een groen palmtakje aan je stok.

Na afloop van de viering gaan we met zijn allen in processie achter de muziek van Da Capo aan naar Berkhout! Daar mag je de palmpasenstok aan een bewoner geven .

Tot dan!

Werkgroep Palmpasen.

Palmpaasstok – Wat betekent het allemaal?

Kruis: Het kruis doet ons denken aan het lijden en sterven van Jezus.

Wit: Het kruis is omwikkeld met wit crêpepapier, wit is de kleur van de verrijzenis. Jezus is gestorven op het kruis maar daarna opgestaan uit de dood.

Palmtakje: Dit doet denken aan de palmbladeren waarmee de mensen Jezus hebben toegejuicht toen Hij op een ezel Jeruzalem binnentrok.

Een palmtakje hang je ook thuis achter een kruisbeeld als ereteken van de overwinning van Jezus op de dood.

Broodhaan: Petrus was één van de naaste vrienden (een apostel) van Jezus. Maar nadat Jezus gevangen was genomen, werd hij bang en deed hij net of hij Jezus niet kende, tot drie keer toe.Toen kraaide er een haan.

Mandarijnen:Deze doen denken aan de sponzen met water en azijn die de soldaten aan Jezus gaven toen Hij aan het kruis hing.

12 eitjes: Deze herinneren aan de twaalf apostelen van Jezus. En een ei is symbool van nieuw leven.

30 rozijnen: Judas, een van de twaalf apostelen, heeft Jezus verraden en kreeg daarvoor 30 zilverlingen.

Misschien ook interessant...