Nieuws

Palmzondag met Da Capo

Een aantal jaren geleden was afgesproken dat show- en marchingband Da Capo de kinderen met palmpaasstokken zou begeleiden naar woonzorgcentrum Berkhout. Helaas kon dit toen niet doorgaan vanwege de Covidpandemie. Maar dit jaar ging het wel door!

Aan het einde van de Mis verlieten de kinderen samen met de misdienaars, kapelaan en diaken de kerk onder de klanken van dit orkest!

Via het vierkant liep de processie naar Berkhout toe, alwaar we in de recreatiezaal werden ontvangen. Ook hier liet Da Capo nog goed van zich horen en toonden de kinderen hun prachtig versierde palmpaasstokken. Ten slotte gaven de kinderen deze aan de bewoners van Berkhout, die hier zichtbaar van genoten!

Daarna bracht de diaken, samen met ds. Wim Zaagsma van de protestantse gemeente Hillegom, een aantal gemeenteleden en een aantal kinderen van de parochie een aantal palmpaasstokken naar Oekraïense vluchtelingen in Hillegom. De kinderen die ze in ontvangst namen waren hier erg blij mee!

kortom: het was een stralende dag waarop veel mensen zijn een steuntje in de rug hebben gekregen. Een goed begin van de Goede Week!