Nieuws

Taizé viering zondag 23 april in de HH. Engelbewaarderskerk te Lisse

Zondagavond is om 19:30 een Taizéviering in de dagkapel van de Engelbewaarderskerk.

De viering is op de wijze van Taizé vorm gegeven. Dat wil zeggen : met veel muziek en zang, maar ook korte teksten en stilte om rustig te kunnen overwegen. De liederen die gezongen worden tijdens het gebed zijn korte liederen die vele malen achter elkaar worden gezongen. De gedachte hierachter is, dat het lied als een gebed in je onderbewustzijn een plaats vindt, en zo de hele dag kan dienen als meditatief, stil verlangen naar God. Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met deze vorm van gebed of juist om Taizé te herbeleven.

Achtergrondinformatie:

De oecumenische gemeenschap van Taizé in Frankrijktelt een honderdtal broeders, katholiek en van verschillende protestantse afkomst, uit bijna dertig landen. De broedergemeenschap leeft slechts van haar werk. Ze aanvaardt voor zichzelf geen enkele gift. Persoonlijke erfenissen van broeders worden ook niet aanvaard, maar de gemeenschap schenkt ze aan hele arme mensen.

In de loop der jaren zijn jongeren in steeds grotere aantallen naar Taizé gekomen. Ze komen uit alle werelddelen en nemen deel aan de wekelijkse ontmoetingen. 

Misschien ook interessant...