Nieuws

13e Slotconcert Open Monumentendag door Cor de Vries

Tot besluit van de Open Monumentendag op zaterdag 9 september 2023 geeft organist Cor de Vries traditiegetrouw een concert in de Sint-Agathakerk, aanvang 16.00 uur, toegang gratis. Op het Frans-romantische Adema-orgel van de Sint-Agathakerk in Lisse zal hij een aantrekkelijk programma ten gehore brengen. De Stichting Vrienden van het Adema-orgel nodigt u van harte uit om te komen luisteren!

Het programma opent met Fest-Hymnus van Carl Piutti. Een bijzonder werk waarin de thema’s ‘BACH’ en ‘Nun danket alle Gott’ in verwerkt zijn. Daarna volgt er een Choralvorspiel van J.S. Bach over ‘Wir glauben all’ an einen Gott, Vater’.

Daarna is het de beurt aan Franse romantiek met Fantaisie ut majeur (versie 1868, ‘Notre Dame’) van César Franck en Récit de Cornet van Daniel Roth. Het programma wordt afgesloten met een groot werk van eigen bodem: de Fantasie en Fuga in kerkstijl over Psalm 68 van Jacob Bijster.

Cor de Vries ontving zijn eerste orgellessen van zijn vader, waarna hij verder studeerde bij Leen Schippers en Simon Stelling. Als kerkorganist is hij o.a. verbonden aan de Ger. Gem. van Amsterdam-Noord en de evangelisatiepost ‘Bij Simon de Looier’ in Amsterdam. Cor is verder nauw betrokken bij de organisatie van de Open Monumentendag. Ook is hij bestuurslid van de Stichting Vrienden van het Adema-orgel.

Ook overdag zal het Adema-orgel bespeeld worden in het kader van Open Monumentendag door diverse organisten uit Lisse en omgeving. Het tijdschema is als volgt:

10.20-10.40    Henk van Voorst

11.00-11.20    Jos Tuinier

11.40-12.00    Teun in ’t Veld

12.20-12.40    Kars Heijboer

13.00-13.20    Ries de Visser

13.40-14.00    Gert-Jan den Butter m.m.v. instrumentalisten

14.40-15.00    Arend-Jan Quist

Voor meer informatie zie www.ademavrienden.nl

Misschien ook interessant...