Nieuws

Bedevaart naar St. Jozef in Smakt op 1 mei

Rond 1700 wordt er in Smakt bij Venray een kapelletje gebouwd en toegewijd aan St. Jozef. Al snel kwamen er mensen uit de streek als pelgrim naar het kapelletje om St. Jozef te vereren en zijn voorspraak te vragen als patroon van o.a. het christelijk gezin, een gelukkige levensstaat en ook een zalige dood. Later komen er steeds meer pelgrims uit het hele land naar deze enigste plaats in Nederland waar St. Jozef vereerd wordt. De verheffing van St. Jozef tot patroon en hoeder van de Kerk door paus Pius IX, zorgt voor een flinke groei in het aantal pelgrims dat Smakt jaarlijks bezoekt. Ook in onze tijd komen er jaarlijks nog ruim 25000 pelgrims naar de voedstervader van Jezus en echtgenoot van Maria om zijn voorspraak in te roepen, te bedanken voor zijn hulp of om gewoon even een kaarsje op te steken.

Op woensdag 1 mei, het door Paus Pius XII ingestelde gedachtenisfeest van St. Jozef arbeider, organiseert onze parochie een ééndaagse bedevaart naar deze man op de achtergrond in het leven van Jezus die wel in staat was om heel rigoureuze beslissingen te nemen voor zichzelf en zijn Gezin. Naast de voorspraak van St. Jozef voor de privé-intenties van de deelnemende pelgrims zullen we, juist op dit feest, als algemene intentie zijn voorspraak vragen om met alle parochianen te mogen werken aan een bloeiende geloofsgemeenschap.

We zullen die dag om 7.45 uur verzamelen bij de St. Jozef en St. Martinuskerk in Hillegom waar we na het ontvangen van de pelgrimszegen zullen vertrekken en om +/- 18.00 weer terug zijn. Voor koffie, thee en een eenvoudige lunch wordt gezorgd. De kosten voor deze dag zijn € 55,– per persoon. Mocht u de voorspraak van St. Jozef in willen roepen, hem ergens voor willen bedanken, spreekt de algemene intentie u aan of is uw belangstelling anderszins gewekt om mee te gaan met deze bedevaart dan kunt u voor eventuele verdere inlichtingen en opgave terecht bij Leo van Berkel tel. 0620726120.