Nieuws

Workshop ‘God in de Supermarkt’ 30 mei

Er is veel gaande op het gebied van milieu en klimaat. We beseffen steeds meer dat ook onze eigen keuzes, hoe klein ook, bijdragen aan de leefomgeving. Dat geldt ook voor onze kerk: ook wij bekijken hoe wij kunnen bijdragen aan verduurzaming en zorg voor het milieu.

De diaconie van de Protestantse Gemeente stelt een workshop aan u voor die landelijk al veel lovende en enthousiaste reacties heeft opgeleverd. Deze workshop heet ‘God in de supermarkt’ en wordt gegeven door Alfred Slomp. U kunt een kijkje nemen op zijn website www.godindesupermarkt.nl We hebben geluk dat we een datum vóór de zomervakantie hebben kunnen vastleggen, en wel  op

donderdag 30 mei om 20.00 uur in De Vonk. Kerkplein 3, 2181 JC, Hillegom

Om een kleine indruk te geven kunt u hieronder lezen waar u bij deze workshop aan moet denken.

God in de supermarkt:

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola?

Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring. De workshop “God in de supermarkt” verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomsten zijn actief, sociaal, informatief en gaan in een hoog tempo een serieuze maar niet te zware dialoog aan. We gebruiken veel materiaal uit actuele documentaires en websites. Wij laten ons inspireren door hoe Jezus omging met de arme en het behoeftige.

Omdat we graag alle Hillegomse kerken erbij willen betrekken en omdat er van een maximaal aantal deelnemers sprake is, willen we u alvast wijzen op deze avond. Het is dan ook nu al mogelijk u op te geven bij Ineke van Kesteren; inekevankesteren3@gmail.com of 0623048110.