RKJ Lisse


De Rooms-Katholieke Jongerengroep Lisse is een groep van ongeveer 20 actieve jongeren uit Lisse en omstreken. Momenteel varieert de leeftijd van 16 – 22 jaar. Deze groep is in 2005 opgericht, nadat een groep jongeren vanuit Lisse naar de Wereldjongerendagen in Keulen is geweest. Zij wilden meer over God horen in hun dagelijkse leven. Hierdoor is de RKJ opgericht.

Verdiepingsavonden
Iedere maand van het schooljaar organiseert RKJ een verdiepingsavond. Deze avond begint met een gezamenlijke maaltijd. Daarna start het verdiepende gedeelte, waarin uiteenlopende onderwerpen worden behandeld. Iedereen kan onderwerpen aandragen. Na het verdiepende gedeelte wordt er altijd afgesloten met een drankje, zodat er nog even gezellig nagepraat kan worden en eventuele individuele vragen aan de spreker kunnen worden gesteld.

Activiteiten
Naast de verdiepingsavonden organiseert de RKJ een aantal evenementen, zoals de inmiddels traditionele midwinterbarbecue in de tuin van de St. Agathakerk. Maar ook een gezellige bowlavond met de tienergroep of de jaarlijkse afsluiting zijn altijd leuk. Daarnaast neemt de RKJ deel aan evenementen van andere jongerengroepen uit Nederland. Denk hierbij aan het volleybaltoernooi in Leidschendam of het voetbaltoernooi van RKJ Baarn. Bij de Passion en de KJD kun je ons ook regelmatig terugvinden.

Wereldjongerendagen
Eens in de twee á drie jaar wordt er ergens op de wereld de WJD georganiseerd. Dit is een evenement dat door Paus Johannes Paulus II in 1984 is opgezet om jongeren meer te betrekken bij de katholieke kerk en hen kennis te laten maken met gelovige jongeren uit de hele wereld. De verwachting is dat we in 2016 net als de vorige keren (in Sydney en Madrid) met een grote groep naar Krakau (Polen) afreizen voor de volgende WJD!

Meer informatie
Heb je vragen of ben je gewoon nieuwsgierig? Bezoek ons op facebook www.fb.com/groups/rkjlisseonline of mail naar rkj@rkwb.nl