The Spirits (vanaf 11 jaar)

The Spirits is een jongerengroep voor jongeren vanaf ongeveer 11 jaar oud, die vanuit de katholieke kerk in Hillegom activiteiten onderneemt. Het doel van The Spirits is om ons een (maatschappelijke) boodschap mee te geven, waar we in het dagelijks leven iets aan hebben. Onze drie kernwoorden zijn dan ook: dialoog, ontmoeting en boodschap meegeven.

Iedere eerste vrijdagavond van de maand komen we bij elkaar in het St. Theresiahuis in Hillegom en staan we stil bij wat ons bezighoudt en inspireert; bij onze principes en gevoelens. Hierbij staan we open voor iedereen. Van elkaar kunnen we immers veel leren!

Wat doen we op een avond?
Onze avonden worden gevuld met het doen van activiteiten. Regelmatig zijn dat groepsspelen, waarbij we goed met elkaar samen moeten werken om het doel te bereiken. Reken maar dat je elkaar goed leert kennen! Ook kijken we soms films met elkaar of staan we stil bij een maatschappelijk thema. Zo hebben we  o.a. een thema-avond over de Kindertelefoon en over (liefdes)relaties gehad. Zulke onderwerpen bekijken we dan vanuit meerdere invalshoeken. Zo leren we hoe bepaalde (groepen) mensen over een onderwerp denken en kunnen we voor onszelf bepalen hoe wij erover denken.

Veel activiteiten worden door de leiding van The Spirits bedacht. Als jongeren van The Spirits mag echter iedereen meedenken of zelf iets organiseren.

Interesse?
Wil je ook een keer komen? Kom dan gewoon! Op iedere eerste vrijdagavond van de maand, van 19.30 – 21.45 uur in het St. Theresiahuis (Leeuwenlaan 3), zijn wij aanwezig. Informatie over ons kun je vinden in de Wil’skracht, achterin de kerk, in de plaatselijke krant of op www.thespiritshillegom.nl.

Impressie van de Vastenactie 2015, met The Spirits en vrijwilligers.
Het thema: Jong en Oud: Samen Goud!