Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha. Alpha is een introductie in het christelijk geloof die ook in onze H. Willibrordusparochie wordt aangeboden. Wereldwijd hebben ruim 24 miljoen mensen in 169 landen een Alpha gevolgd.

Al zo’n 20 jaar organiseren we Alpha in de parochie. De afgelopen jaren startten twee keer per jaar een Alpha, in het voorjaar en in het najaar. In interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt. In het voorjaar is dit een “ontbijtalpha” op zaterdagochtend. In het najaar begint iedere Alpha-avond met een lekkere maaltijd. Na de maaltijd kijken en luisteren de Alpha-deelnemers naar een inspirerend verhaal. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal waarover de Alpha-deelnemers met elkaar doorpraten. Kijk hieronder naar de teaser van de Alpha Series die we gebruiken.

De cursus is gratis en vrijblijvend. In Nederland hebben ruim 270.000 mensen een Alpha gevolgd.

Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken in een laagdrempelige, leerzame en leuke setting. Er is ruimte voor al je vragen.

Praktische informatie.

Vanwege de coronapandemie en de maatregelen die hierdoor in acht genomen worden werd er de afgelopen twee jaar geen fysieke Alpha georganiseerd, maar we hopen dit najaar weer te beginnen met een heel nieuwe groep! Via onze website en de sociale media houden we u op de hoogte.

Heb je nog vragen over Alpha of andere geloofsvragen? neem contact op met diaken Osseweijer (diaken@rkwb.nl).