Familiezondag

November ‘23

De Familiezondagen zijn voor ouders, kinderen en grootouders die andere families willen ontmoeten en die graag wat willen opsteken over hun geloof.

Het programma is als volgt opgebouwd:

10:00 uur Eucharistieviering (familieviering die meer gericht is op kinderen en gezinnen)

11:00 uur Ontmoeting families met koffie, thee en limonade

11:45 uur Start programma’s ouders en kinderen

12:45 uur Afsluiting

De Familiezondag is een laagdrempelige gelegenheid voor (groot)ouders om met elkaar over belangrijke zaken van leven en geloof te kunnen spreken. Na het kijken van een stukje film kan men, in kleine groepjes, aan de hand van vragen nadenken en in gesprek over het thema van die dag. Voorbeelden van thema’s zijn “op zoek naar geluk”, “de betekenis van liefde” en “vergeving, genezing en heenzending”.

De kinderen hebben een eigen programma in een groep met leeftijdsgenoten waarbij zij luisteren naar een bijbelverhaal, zingen en bidden, knutselen en samen spelen. Voor de allerkleinsten is er opvang, ook tijdens de viering. Kinderen ouder dan 12 jaar zijn van harte welkom om te komen helpen bij de kinderprogramma’s.

De kinderen die zich voorbereiden op de Eerste H. Communie of het H. Vormsel komen samen in een eigen groep.    

Er is iedere maand een Familiezondag, behalve in juli en augustus, op de locatie Hillegom of Lisse. De data en locaties zijn te vinden in het parochieblad. Families kunnen ook de uitnodiging per e-mail ontvangen of toegevoegd worden aan de Whatsappgroep waarin parochieactiviteiten voor families gedeeld worden.

Voor meer informatie kan gemaild worden naar: familie@rkwb.nl.