Huwelijk

Op een wonderlijke manier worden mensen samengebracht. Er is geen groter mysterie in ons leven dan de liefde. Vaak snappen we er niets van. We worden erdoor bevangen en laten ons erdoor leiden. Door de liefde laten wij ons inspireren om andere mensen te helpen en nabij te zijn. Maar in het leven van veel mensen valt één persoon op een bijzondere manier op. Ze worden verliefd en besluiten vervolgens het leven met elkaar te delen. Dit is een groot feest! Maar het is nog meer. Het is een grote stap, vaak het onbekende tegemoet. Het is een bijzonder moment om met elkaar in gesprek te gaan en na te denken over de liefde voor elkaar, over de toekomst en over de liefde.

Het huwelijk is een bijzonder sacrament waarin Gods liefde voor mensen heel mooi zichtbaar wordt in de liefde van twee mensen die hun leven aan elkaar geven en het leven willen delen.

Ed en Nicolette ontvangen de huwelijkszegen

Voorbereiding
In onze parochie word je goed voorbereid op het sacrament van het Huwelijk. Naast een gesprek met de priester of diaken die voorgaat in jullie huwelijksviering, zijn er vier voorbereidingsavonden.

Er komen een paar individuele gesprekken waarbij je samen met de priester of diaken onder andere invulling geeft aan de huwelijksviering zelf. Na de voorbereiding staat niets jullie meer in de weg om in de kerk het ‘Ja-woord’ aan elkaar te geven!

Denken jullie erover na om te gaan trouwen? Of wil je misschien gewoon eens wat vragen of praten over het huwelijk? Neem gerust contact op met het centraal secretariaat via sec@rkwb.nl of telefonisch via 0252-418870.

Wil je meer weten over het Kerkelijk Huwelijk, bekijk dan dit filmpje even!