Doopsel

Doopsel

De Heilige Willibrordusparochie is een levende gemeenschap! Het is dan ook fantastisch om te zien dat veel ouders ervoor kiezen om hun kindje te laten dopen. Ook gebeurt het regelmatig dat iemand op latere leeftijd ervoor kiest om gedoopt te willen worden!

Het Dopen van je kindje
De geboorte van een kindje is een bijzonder moment. Het is een wonder om na negen maanden zwangerschap nieuw leven in de armen te mogen houden. Het is mooi, maar zeker niet altijd vanzelfsprekend! Daarom is het goed om je te realiseren dat het leven geschonken is. Ook jij hebt jouw leven ontvangen en het is een wonder voor diegenen die het leven door kunnen gegeven. Het is dan ook een bijzonder moment om bij stil te staan en dankbaar te zijn. Het is tijd om God te danken. Het is het moment om het kindje aan God toe te vertrouwen. Het moment om het kindje op te laten nemen in de wereldwijde geloofsgemeenschap van de Rooms-katholieke Kerk.

Denken jullie erover na om je kindje te laten dopen? Neem contact op met het centraal secretariaat via sec@rkwb.nl of telefonisch via 0252-418870.

Volwassen en gedoopt worden?
Het gebeurt ook regelmatig dat volwassenen toetreden tot de Kerk. Van jong tot oud. Een bijzondere stap, een bijzonder moment en een inspirerende keuze, ook voor de geloofsgemeenschap! Het is geen vanzelfsprekende weg om als jong volwassene of oudere voor de kerk te kiezen. Deelnemen aan onze Alphacursus die regelmatig in de H. Willibrordusparochie wordt gehouden is een van de manieren om  kennis te maken met het geloof en de plaats daarvan in jouw leven.

Voor volwassenen is er een mooie catechumentaatsperiode (periode ter voorbereiding op het ontvangen van het Doopsel en Vormsel). Deze periode loopt in principe van oktober tot Pasen, maar dit is natuurlijk altijd maatwerk. Ben je volwassen en wil je zelf gedoopt worden? Of heb je vragen en wil je kennis maken met het mooie Rooms-katholieke geloof? Neem dan contact op met het centraal secretariaat via sec@rkwb.nl of telefonisch via 0252-418870.

Er zijn geen vaste momenten waarop gedoopt wordt in de parochie. De datum en tijd wordt gekozen in overleg met de priester of diaken die zal dopen.