Welkom bij de St. Agathakerkagathakerk

De St. Agathakerk is gevestigd aan Heereweg 277 te Lisse. Deze “kathedraal van de Bollenstreek” is elke dag toegankelijk voor bezoekers tussen 10:00 en 17:00 uur. U bent van harte welkom om hier even tot rust te komen, een kaarsje op te steken of simpelweg te genieten van de schoonheid van deze kerk.

Liturgie
In de St. Agathakerk zijn de vaste vieringen op:

  • Zondagmorgen 10:00 – 11:15 uur: Eucharistieviering met koor, eenmaal per maand gezinsviering, eenmaal per maand kinderwoorddienst
  • Maandagavond 19:30 – 20:30 uur: Eucharistieviering met uitstelling Allerheiligste, celebrant: Kapelaan S. Kuik
  • Dinsdagmorgen 9:00 – 10:00 uur: Eucharistieviering met uitstelling Allerheiligste, celebrant Pastoor B. Bosma
  • Donderdagmorgen 9:00 – 9:30 uur: Eucharistieviering, celebrant Kapelaan S. Kuik
  • Vrijdagmorgen 9:00 – 10:00 uur: Eucharistieviering met uitstelling Allerheiligste, celebrant Pastoor B. Bosma

In de maanden mei en oktober wordt op dinsdag-, donderdag- en vrijdagmorgen voorafgaand aan de Eucharistieviering het rozenhoedje om 8:40 uur gebeden.

Koren
In de St. Agathakerk zingen regelmatig Canticum Novum, het Dameskoor en kinderkoor De Bollennootjes.

Canticum Novum 1

Canticum Novum
Dames- en herenkoor Canticum Novum verleent muzikale ondersteuning tijdens de eucharistievieringen op zondag in de St. Agathakerk. Dhr. F.A.M. Haggenburg is dirigent van het koor en de muzikale begeleiding wordt verzorgd door dhr. J. Akerboom. Het koor zingt Latijnse, Gregoriaanse en Nederlandse liederen. Elke woensdagavond van 19.30 – 21.30 uur wordt er in het Paus Franciscushuis gerepeteerd. Voor meer informatie over het koor kunt u terecht bij Mw. J.J.M. van Rijsbergen – van der Poel. Tel. 0252 – 418298.

Dameskoor Lisse

Het Dameskoor
Het Dameskoor is opgericht in 1960 en verleent in de St. Agathakerk ondersteuning bij huwelijksvieringen en uitvaarten. Mw. M.Y.Schendelaar ( www.moniqueschendelaar.nl ) is dirigente van het Dameskoor. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Mw. M. Meeuwenoord- van der Hulst. Elke maandagmiddag van 14.00 – 15.00 uur wordt er in het Paus Franciscushuis gerepeteerd. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Voor meer informatie kunt u terecht bij Mw. C.J.M. Witsenburg – den Hollander. Tel. 0252 – 216545.

Kinderkoor De Bollennootjes
Kinderkoor De Bollennootjes zingt tijdens de gezinsvieringen in de St. Agathakerk. Dirigent is Fabian Haggenburg en de muzikale begeleiding wordt verzorgd door Jeanette Loos. Er wordt geoefend op maandagmiddag van 16.00 – 17.00 uur in het Paus Franciscushuis. Wil je misschien ook meezingen? Loop gerust een keer binnen om eens te kijken en/of mee te doen! Contactpersoon is Fabian: huldeaanons@gmail.com.