Eucharistie

Iedere dag komen miljoenen mensen samen om de Eucharistie te vieren. Dit is het Laatste Avondmaal dat Jezus aan het einde van Zijn leven op aarde vierde. Hij wilde Zijn leerlingen en vrienden meer geven dan een herinnering. Hij gaf zichzelf. Volgens Jezus is er geen grotere liefde dan dat iemand zijn leven geeft voor een ander.  Dit is het cadeau dat Jezus ons telkens weer geeft: Zijn Lichaam en Zijn Bloed.

Eerste Heilige Communie

Met het Doopsel wordt een kind opgenomen in de Kerk. Zodra dit kind ongeveer 8 jaar oud is, dan wordt het uitgenodigd om de Eerste Heilige Communie te ontvangen. Om kinderen en ouders op dit bijzondere moment voor te bereiden, wordt in de Parochie Heilige Willibrordus het project ‘Blijf dit doen’ gebruikt.

De eerste bijeenkomst is voor ouders en hun kinderen samen. Daarnaast zijn er 6 bijeenkomsten voor kinderen en zijn er ontmoetingen met de ouders. Het ontvangen van de Eerste Heilige Communie is echter geen eindstation, maar meer een nieuw startpunt. Vanaf dat moment zullen de kinderen met Jezus verder gaan, die zichzelf in de Communie aan ons geeft als brood en wijn; Zijn Lichaam en Bloed.

Na de viering van de Eerste Communie zijn er nog twee bijeenkomsten waar de kinderen allemaal aan zullen deelnemen. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er o.a. gesproken over wat de kinderen hebben meegemaakt.

De kinderen uit de groepen 4 van alle acht de Rooms-katholieke basisscholen in de parochie ontvangen rond de herfstvakantie een uitnodiging voor de Eerste Communie. Zit uw kind niet op een Rooms-katholieke school of heeft uw kind door andere omstandigheden geen brief ontvangen? Laat het ons dan weten!

De Eerste Heilige Communie staat op de volgende data gepland:

  • St. Agathakerk, Lisse: 19 april 2020
  • St. Jozef en St. Martinuskerk, Hillegom: 17 mei 2020