St. Jozef en St. Martinus

Welkom bij de St. Jozef en St. MartinuskerkSt-Jozef-en-martinus

De St. Jozef en St. Martinuskerk is gevestigd aan de Hoofdstraat 27A te Hillegom. De eerste St. Martinuskerk stond hier van 1871 tot 1926, maar deze bleek te klein te worden voor de dorpsgemeenschap die vanwege de bloembollenteelt sterk groeide. Daarom werd in 1915 een nieuwe parochie opgericht en een nieuwe kerk gebouwd een stukje verderop: De St. Jozefkerk.

De St. Martinuskerk werd fase voor fase uitgebouwd tot de huidige kerk in 1926 klaar was. De Toren werd alleen opgeknapt en behouden. Op 6 oktober 1926 werd de kerk door mgr. Callier, de bisschop van Haarlem geconsacreerd.

In 1990 fuseerden de beide parochies tot de Sint-Jozef en Sint-Martinusparochie. Na de fusie in 2010 tot de parochie H. Willibrordus, sloot de St. Jozefkerk en werd de naam van de huidige kerk aangepast tot de St. Jozef en St. Martinuskerk.

Het stiltecentrum van deze kerk is dagelijks toegankelijk voor bezoekers van 9.00 – 16.00 uur. U bent van harte welkom om hier even tot rust te komen, een moment te bidden, een kaarsje op te steken of simpelweg te genieten van de schoonheid van deze kerk.