Terugblik

Agathadiner 22 januari 2016

Vrijdagavond 22 januari kwamen de gasten vanaf 19.00 uur samen Hotel Restaurant Casino “de Nachtegaal” in Lisse voor het jaarlijkse “Agathadiner”. Nadat iedereen in de foyer genoten had van een welkomstdrankje en een heerlijke versnapering zochten alle 104 gasten, waaronder pastoor Franken,  hun plekje in de dinerzaal.

Hoog bezoek

De muzikale begeleiding door Jan Rahder verwelkomde iedereen, en na een kort welkom door kerkenveilingvoorzitter Herman van der Horst en het openingsgebed kon iedereen genieten van een heerlijk voorgerecht. De oplettende gasten hadden toen al door dat er wat bijzonders stond te gebeuren, en dat moment kwam toen André Janssen, vice-voorzitter van de Heilige Willibrordusparochie, het woord nam om burgemeester Lies Spruit te verwelkomen.

Koninklijke onderscheiding

Lies Spruit was gekomen om een Koninklijke onderscheiding uit te reiken aan Gerrit Vork, die al sinds mensenheugenis meer dan 20 uur per week inzet heeft getoond bij veel vrijwilligerstaken, zowel voor de parochie als daarbuiten, zoals bij de voedselbank. De totaal verraste Gerrit was er stil van, maar benadrukte dat hij alleen maar had gedaan wat moest gebeuren.

Een swingend vervolg

Na de uitreiking werd het diner voortgezet, en de dansvloer stroomde al snel vol. Jan Rahder zorgde dat de liefhebbers konden walsen, rocken, jiven en nog veel meer. Op enig moment waagde ook het echtpaar Van der Klauw zich op de dansvloer, waar zij onder luid applaus een demonstratie rolstoeldansen gaven.

De avond ging snel

Aaneengezongen door Jan Rahder volgende de dansjes en dinergangen elkaar op in een hartverwarmende sfeer waarin ook velen oude en nieuwe bekenden opzochten voor een gezellig onder onsje. De avond vloog dan ook voorbij, mede door de perfecte bediening van het horeca team.

Volgend jaar weer

Wie er niet bij was heeft echt iets gemist. Volgend jaar krijgt iedereen weer gelegenheid op 27 januari 2017.

In het fotoalbum vindt u meer foto’s: https://willibrordusbollenstreek.nl/?page_id=205&album=Agathadiner22Januari2016

SONY DSC