Terugblik

Allerzielenviering H.H. Engelbewaarderskerk

Woensdagavond 2 november heeft in bovengenoemde kerk de jaarlijkse viering van Allerzielen plaats gevonden. Op een avond als deze komen veel mensen samen rondom onze dierbare overledenen. Van lang of héél lang geleden maar in het bijzonder voor hen die in het gestorven zijn. Samen herdenken wij hen, noemen wij met eerbied hun naam en ontsteken de nabestaande speciaal voor hen een kaars. In dit afgelopen jaar waren het slecht 3 mensen die uit ons midden zijn verdwenen.

Voor de dienst mochten de aanwezige ’n lichtje ontsteken die voor in de kerk op de communiebanken werden neergezet. Ruim tweehonderd lichtjes gaven ’n sfeervolle uitstraling.

De kinderen hadden hun eigen nevendienst waarin het gegeven Allerzielen werd uitgewerkt. Ze maakten van ijzerdraad een hart en rijgde er kralen op. Deze waren uiteraard bestemd voor ’n eventuele overleden opa of oma.

Na de dienst gingen de aanwezige in ’n stille tocht naar ons kerkhof. Onderweg kregen ze een lichtje mee. Gelukkig waren de weergoden ons welgezind en bleven de aangestoken kaarsjes branden. Kapelaan Kuik ging ons op het kerkhof voor in gebed en daarna bezocht ’n ieder het graf van zijn of haar dode.

Vele kwamen na afloop van het kerkhof bezoek nog even terug in de kerk voor ’n kopje koffie of thee. Kortom het was een mooie viering met dank aan alle mensen die ervoor gezorgd hebben dat alles toch maar weer geregeld werd.