Terugblik

In memoriam Pater F. Grol m.s.c.

Op 30 november j.l. is ons, op 93-jarige leeftijd, ontvallen Pater F. Grol m.s.c.

Sinds 1972 is Pater Grol in de Agatha – parochie werkzaam geweest. We hebben hem leren kennen als een aimabel mens. Gedurende vele jaren heeft hij godsdienstles gegeven op de lagere scholen in het dorp en in de Poelpolder. De Poelpolder was het een wijk in opkomst en er viel veel werk voor hem te doen.

Toen zijn tijd gekomen was, dat hij het rustiger aan ging doen, kon Pater Grol rector worden in Huize ´Berkhout´. Voor het uitoefenen van deze taak verhuisde hij naar Eikenlaan 302 A. In de buurt van zijn nieuwe werkterrein. 14 jaar heeft hij de oudere – en zieke mens in ´Berkhout´ mogen begeleiden in hun laatste, soms moeilijke jaren. Tot ook deze taak voor hem te zwaar werd, vooral ook door zijn ernstige gehoorproblemen.

Pater Grol was een muzikaal mens. Menig lied heeft hij gecomponeerd en van tekst voorzien. Zijn laatste werk werd het ´Willibrordus – lied´. Met een tekst recht uit zijn hart gegrepen, waarin de  opdracht  verwerkt is, dat wij hier op aarde Gods droom waar moeten maken.

De laatste jaren waren zwaar voor hem. Zijn gezondheid liet hem steeds meer in de steek en hij verlangde te overlijden. ´Over het lijden heen´ , zo noemde hij het, naar zijn hemelse Vader. De wachttijd duurde hem te lang. Maar op 30 november was het zo ver. Een grote wens kwam in vervulling: gaan hemelen.

Wij mogen blij zijn voor hem dat aan zijn moeilijke laatste jaren een eind is gekomen en dat hij eeuwig mag leven bij zijn Vader en Schepper. Een mooi mens is van ons heen gegaan. Dat hij moge rusten in vrede.