Terugblik

Van knoop tot creatieve kunst

Enige tijd geleden deden wij een oproep in de St. Jozef en Martinuskerk. We vroegen naar knoopjes voor een project dat we op 6 juli startten. Op onze oproep kregen we veel reacties. Mensen brachten hun ouderwetse knopendoos, (veelal in oude sigarenkist ) naar de pastorie. Het leverde al leuke gesprekken op. “Vroeger knipten we altijd de knoopjes van de oude overhemden” en “Kijk, deze knoopjes kwamen van mijn oude dansjurk” . Wat leuk om dit soort mooie verhalen te horen en fijn dat er zoveel mensen knoopjes kwamen brengen!

Tijdens de officiële opening van het parochiecentrum zijn we aan het plakken van de knoopjes gegaan met de kinderen en volwassenen maar voor die tijd hebben een aantal dames zich gestort op het sorteren van alle knopen. Dank jullie wel daarvoor! De kinderen van de peuter en kinderkerk mochten op 6 juli beginnen met het plakken van de knopen in de vorm van een vis. Het was de verwerking van het verhaal van Swimmy het kleine visje in een grote zee. Als je samen bent kun je voor elkaar zorgen en hoef je niet bang te zijn. Dus werden er grote vissen gevormd door de visjes samen op te hangen aan de muur. Er is ook met volwassenen gestart met een schilderij dat ergens aan de muur komt te hangen in het parochiecentrum.

We nodigen u van harte uit om een keer een kijkje te nemen en in de zomermaanden eens koffie te komen drinken in de pastorie na de Eucharistieviering op woensdag of vrijdagmorgen om 9.00 uur in de dagkapel. De gastvrouwen laten u graag het een en ander zien.