Terugblik

Jubileumjaar Heilig Hartkerk feestelijk geopend

Afgelopen zondag, 5 januari, is het jubileumjaar van de Heilig Hartkerk officieel feestelijk van start gegaan! Er is een mooi jaarprogramma gemaakt, ontstaan met medewerking van Zilkse verenigingen, stichtingen, de school en parochianen. Zo zal er elke maand (behalve in juli) een activiteit plaatsvinden in het kader van het 100 jarig bestaan van de kerk. Ook is er een thema bedacht, die gedurende het jaar steeds terug zal keren: ‘De kracht van Samen; Toen, Nu en in de Toekomst’.

Feestelijke strik om de toren van de kerk:

De jubileumcommissie kwam op het lumineuze idee om in het kader van 100 jaar Heilig Hartkerk, de kerk te voorzien van een feestelijk tintje, zodat iedereen ook aan de buitenkant kan zien dat men in De Zilk iets unieks te vieren heeft. Zaterdagochtend 4 januari 2020 werd de toren van de kerk met behulp van een hoogwerker, op 15 meter hoogte voorzien van heel grote goudkleurige strik….werkelijk een prachtig en feestelijk gezicht. De Heilig Hartkerk is in zijn normale doen al van verre over de bollenvelden te zien, maar nu met de mooie strik om de toren heen, straalt de kerk als een echte 100-jarige.

Het feestelijke programma in 2020:

– Opening van het jubileumjaar na de Eucharistieviering van 9.30 uur, op zondag 5 januari met een nieuwjaarsreceptie.

– Creatieve activiteit door leerlingen van de basisschool de Egelantier. Zij gaan aan de slag met als uitgangspunt de glas-in-loodramen van de kerk, hun werk wordt na afloop door de kinderen naar de kerk gebracht en tentoongesteld vanaf 16 januari.

– Lezing door Leo Feijen op 14 februari.

– Tentoonstelling van Oud de Zilck laat de kerk door de jaren heen zien op 6, 7 en 8 maart.

– Muzikale eucharistieviering ondersteunt door Berry en The Sky Devils op 8 maart.

– Uitvoering van de musical JC 2.0 door Hakuna Matata en de grote groep mensen die vanaf de zomer 2019 aan het repeteren zijn op 2, 3 en 4 april. – Het leggen van een mozaïek door de Feestcommissie bij de kerk.

– Een autopuzzelrit op 16 mei in het teken van de kerken van de Bollenstreek, georganiseerd door De Duinknijnen in samenwerking met Lo de Haas.

– Reünie van het koor Jevoa op 6 juni.

– Traditionele viering van het Heilig Hartfeest op 14 juni.

– Een Heilig Hartbeelden-tentoonstelling, die de naam van onze kerk eer aan doet!

– Eucharistieviering op 30 augustus in aanwezigheid van Bisschop v.d. Hende.

– Presentatie van het jubileumboek dat de geschiedenis van de kerk vertelt. – Het maken van een werkstuk van Dahlia’s.

– Een muzikale middag op 11 oktober door artistieke parochianen met Maria in de hoofdrol!

– Organiseren van een kerstgroep-tentoonstelling, eind november, ingevuld door u: heeft u een kerstgroep die u wilt laten zien aan uw medeparochianen? Meld het ons!

– Afsluiting van het jaar met een Herdertjestocht, georganiseerd door Hakuna Matata in samenwerking met Altesa en de Feestcommissie.

Lees meer: BlikOp Noordwijkerhout – Nieuws
Bron: BlikOp Nederland