Terugblik

Kinderen van de Egelantier bezochten de H. Hartkerk

Op 16 januari kwamen de kinderen van de Egelantierschool naar de kerk. Zij kwamen kijken naar de tentoonstelling van kunstwerkjes die alle groepen hadden gemaakt n.a.v. de verhalen die de glas in lood ramen van de kerk vertellen. Ze konden hun eigen werkjes dus zien, maar ook die van de andere groepen. Diaken Iwan Osseweijer leidde ze door de kerk. De kinderen luisterden aandachtig en hadden soms mooie vragen.

De volgende thema’s kwamen aan bod:
Groepen 1/2a en 1/2b Thema: Kerstmis (vreugde/geboorte) Knutsels: 3-D baby’s en kinderwagens.  

Groep 3 Thema: Hof van Eden Knutsels: achtergrond grote vellen met bosomgeving. De kinderen maken dieren en planten en plakken die erop.  

Groep 4/5 Thema: Schepping van de mens (stamboom) Knutsels: mooie levensbomen maken met verschillende kleuren, kleurrijk geheel  

Groep 6 Thema: Eeuwig leven in hemel  Knutselidee: vlinders knutselen (eigen idee) en op  achtergrond plakken  

Groep 7 Thema: Pinksteren Knutselidee: Gevouwen duif  

Groep 8 Thema: kruisiging Knutselidee: spijkerweven. Een kruis gemaakt van spijkers en die geweven. 

Na afloop kregen de kinderen een cadeautje van de jarige kerk: een heerlijk geurend kaarsje in een blikje. Als het kaarsje op is, kunnen de kinderen het blikje gebruiken als herinnering aan deze dag. Verder kregen zij de boekenlegger mee, waarop het programma staat, zodat ze zien wat de jarige kerk nog meer in petto heeft dit jaar. Het was een geslaagde dag!