Terugblik

Beatmis in de H.Hartkerk

Oude tijden herleven bij de Beatmis met ‘Berry and The Sky Devils’ in de 100-jarige Heilig Hart van Jezuskerk. De band Berry and The Sky Devils uit de roemruchte muzikale jaren zestig verzorgde op zondagochtend 8 maart, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Zilkse parochie, een Beatmis in de Heilig Hart van Jezuskerk van De Zilk.

Het werd weer net als toen, een bijzondere ervaring voor de bezoekers van een druk bezochte viering. Het 2e Vaticaans Concilie in de… zestiger jaren van de vorige eeuw, zette een flinke verandering binnen de kerk in gang. Hierdoor ontstond toen ruimte om in een eucharistieviering muziek te maken op de bekende melodie van popliedjes, waarop eigen Nederlandse teksten gemaakt werd. Een aantal keer per jaar was er o.a. in De Zilk een viering waarin jong en oud zich thuis voelde en zich spontaan konden uiten door mee te zingen en mee te beleven met moderne popmuziek van de populaire band Berry and The Sky Devils. De Beatmis uit dat roemruchte verleden werd hiermee weer even in ere hersteld voor de jubilerende 100-jarige Heilig Hart van Jezuskerk. 

De nieuwe pastoor Bosma ging (samen met diaken Osseweijer) bij deze bijzondere eucharistieviering voor de eerste keer voor in de Zilkse kerk.  De band Berry and The Sky Devils stond in de jaren zestig onder de muzikale leiding van de ook op deze ochtend aanwezige Jaap Schrama. Inderdaad, de man die al 55 jaar het onderhoud en de bloemdecoraties in de Heilig Hartkerk kerk verzorgt en coördineert. Hij schreef ook, in samenwerking met Godewine Spigt-van den Bercken, de liedteksten voor de Beatmissen van destijds.

Meer foto’s en een filmpje kunt u bekijken op: BlikOp Noordwijkerhout

Bron: BlikOp Nederland