Terugblik

De kerstgroepententoonstelling was een groot succes!

De oproep om bij te dragen aan de vierde tentoonstelling van het jubileumjaar van de Heilig Hartkerk heeft ruimschoots gehoor gekregen! (Fotoalbum) Wij vroegen of u een bijzondere, grappige, zelfgemaakte groep, of misschien wel een groep uit een ander land wilde tentoonstellen. Door zestien dames – ja, echt alleen dames – werd enthousiast gereageerd. Zij namen kerstgroepen mee vanuit de hele wereld, maar ook uit eigen land. Er waren kerstgroepen gemaakt van stof, leer, steen, koper, riet, ‘afvalmateriaal’, hout, jute, kant. Kerstgroepen die waren gekocht, gemaakt, gekantklost, gehaakt, gekregen, geërfd.

De tentoonstelling is gehouden in het weekend van 28 en 29 november en enorm goed bezocht.

Er was veel herkenning en enthousiasme bij de bezoekers – het leek soms wel een reünie! Mensen konden op afstand met elkaar praten en ondertussen de kerstgroepen bekijken. Bijna 250 bezoekers hebben wij geteld, en veel mensen vroegen of we dit niet elk jaar willen organiseren!

Waarschijnlijk is het u al opgevallen: de strik is van de toren af. Het jubileumjaar is bijna voorbij en de strik heeft zijn beste tijd gehad. Hij was stuk en vaal, en voordat er meer winterse stormen zouden komen, wilden wij de strik veilig naar beneden hebben gehaald.

In het nieuwe jaar zullen wij een terugblik schrijven over het jubileumjaar in coronatijd; wat ging door en wat kunnen we meenemen naar het volgende jaar?

Hartelijke groet van de jubileumcommissie Heilig Hartkerk 100 jaar.