Terugblik

Op de fiets naar Vogelenzang

DSC_0276Het was 23 augustus fantastisch fietsweer en daarom waren er ruim 50 deelnemers voor de fietstocht naar Vogelenzang. De zusters karmelietessen ontvingen ons op Casa Carmeli met koffie en een hartelijk welkom.

Zuster Elvira vertelde ons vol vuur en enthousiasme over alle plannen en ideeën die ze heeft om het klooster nieuw leven in te blazen. De voormalige kleuterschool wordt omgebouwd tot zorghotel waar zo’n 17 appartementen kunnen worden bewoond. Het is de bedoeling dat de zusters daar de mantelzorg op zich gaan nemen. Bidden, werken en plezier in het leven straalden zij en de andere zusters uit. We hadden met hen een erg leuke bijeenkomst die werd afgesloten in de prachtige kapel.

Nadat een tekst van de stichteres van de orde werd voorgelezen, sloten we af met een Marialied en stapten daarna weer op de fiets. Niet zo ver want we stapten nog geen 100 meter verder weer af voor een bezoekje aan zorgboerderij Zebrazorg. Op deze zorgboerderij krijgen doordeweeks mensen met een beperking de kans om stage te lopen en onder andere de dieren te verzorgen. In de boomgaard mochten wij picknicken en vertelden de huidige beheerders over het hoe en waarom van de zorgboerderij. Mocht u ook eens een kijkje willen nemen dan bent u er van harte welkom.

Na de broodjes ging het verder op de fiets  richting Zandvoort, een stukje door Heemstede en uiteindelijk via Vogelenzang weer terug naar Hillegom. We hebben het ontzettend getroffen met het weer en de sfeer was fantastisch.

Bedankt Ton en Ria voor de leuke route die jullie voor ons hadden bedacht en alle anderen die ervoor hebben gezorgd dat alles weer op rolletjes liep. Volgend jaar gaan we weer op pad.