Nieuws

De Stichting Vrienden van het Adema-orgel in Lisse organiseert op zaterdag 13 april 2024 het eerste orgelconcert van het nieuwe seizoen in de St. Agathakerk van Lisse.

Aanvang 20.15 uur. Het monumentale Adema-orgel in deze kerk zal dan bespeeld worden door de Haarlemse organist Erik-Jan Eradus.

Op het programma staan o.a. drie delen uit de tweede Symphonie van Charles-Marie Widor.

Verder zullen er werken klinken van Théodore Dubois en Charles Tournemire.

Met het openingstuk Offertoire pour le jour de Pâques van Alexandre-Pierre-François Boëly blikt Eradus deze avond nog even terug op het Paasfeest van twee weken geleden.

En aangezien Erik-Jan Eradus tevens een uitmuntend improvisator is zal ook een improvisatie niet ontbreken tijdens dit concert.

Erik-Jan Eradus kreeg zijn eerste muzikale vorming aan de Koorschool St. Bavo in Haarlem. Hij studeerde orgel bij Bernard BartelinkJacques van Oortmerssen en Jean Boyer. Daarnaast volgde hij masterclasses bij o.a. Andres Cea Galan (Spaanse muziek), Andrea Marcon (Italiaanse muziek), Cor van Wageningen (Max Reger) en Hans-Ola Ericsson (Messiaen). Hij is sinds 2018 titulair-organist van de St. Josephkerk in Haarlem en verzorgt jaarlijks vele concerten in binnen- en buitenland. Voor zijn verdienste voor de Franse muziek ontving Erik-Jan op 14 juni 2014 een zilveren medaille van de Société Academique d’Education et d’Encouragement Arts-Sciences-Lettres in Parijs.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd dit concert bij te wonen.

De toegang tot het concert is gratis, na afloop is er een collecte om de onkosten te bestrijden.

Voor meer informatie zie www.ademavrienden.nl