Terugblik

Vrijwilligersjubilea in Lisse

Normaal gesproken worden tijdens de vrijwilligersavond in Lisse de vrijwilligers die dat jaar een jubileum vieren in het zonnetje gezet met een mooi boeket en een brief waarin de Lokale Commissie Lisse haar waardering uitspreekt. We zullen niemand uit hoeven leggen waarom deze avond dit jaar niet georganiseerd kon worden, maar daarmee was er wel een kans om andere dingen te proberen. In navolging van de Lokale Commissie van De Zilk, zijn daarom ook de leden van de LC uit Lisse persoonlijk langsgegaan bij de jubilerende vrijwilligers.

Opgesplitst in groepjes van 2 of 3, gewapend met mondkapje en een goed humeur, belden ze op zaterdagochtend 28 november aan bij de jubilarissen om hen een boeket en een bedankbrief te overhandigen. Sommige mensen werden op de vroege ochtend overvallen en hadden hun ochtendjas nog aan, dus die hebben we maar niet gevraagd voor een foto.

Ook Angela Heemskerk voelde zich overvallen toen Pastoor Bosma en een afvaardiging van de LC Lisse ineens voor de deur stonden, want zij was zich er niet van bewust dat ze al 25 jaar als vrijwilliger verbonden is aan onze parochie. Daarmee is zij één van de 14 vrijwilligers die een 25-jarig jubileum bereikte. Daarnaast waren er 11 mensen die zich al 40 jaar inzetten voor de parochie, en de heer Bart Bergman zelfs al 50 jaar!

Klein voorbehoud: In het verleden is niet altijd even secuur bijgehouden wanneer mensen precies begonnen met hun vrijwilligerswerk, en als dat niet doorgegeven wordt aan de administratie, dan gaan er ook geen bellen rinkelen wanneer iemand een jubileum bereikt. Dus het is goed mogelijk dat sommige individuele vrijwilligers zelfs al langer actief zijn dan de genoemde aantallen jaren.

Foto: Rosa van Reisen, Pastoor Bosma en Angela Heemskerk,
gemaakt door Anika Heemskerk